الأردن | ارتفاع على درجات الحرارة خلال نهاية الأسبوع مع بقاء الاجواء باردة خاصة في ساعات الليل

Written By هشام جمال on 2020/12/31

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.

طقس العرب - توالي درجات الحرارة ارتفاعها نهار الجمعة، وتبقى الأجواء باردة نسبيًا في عموم المناطق، مع ظهور كميات من السُحب المُنخفضة والمتوسطة، وتكون الرياح جنوبية شرقية خفيفة إلى مُعتدلة السرعة تنشط أحيانًا وتعمل على زيادة الشعور بالبرودة، لاسيما في ساعات الصباح.

 

ارتفاع درجات الحرارة الليلية مقارنة بالليالي السابقة مع بقاء الاجواء باردة

 

ترتفع درجات الحرارة الليلية مقارنة بالليالي السابقة، وتبقى الاجواء باردة بوجهٍ عام، وتظهر كميات من السُحب على ارتفاعات مُختلفة، مع ارتفاع ملحوظ على نسب الرطوبة، وتشكل الضباب في اجزاء من البادية والسهول الجنوبية، وتكون الرياح جنوبية شرقية خفيفة إلى مُعتدلة السرعة تنشط أحيانًا وتزيد الاحساس بالبرودة بشكل واضح خاصة في ساعات الصباح.

 

مزيد من الارتفاع على درجات الحرارة يوم السبت

 

يطرأ مزيد من الارتفاع على درجات الحرارة نهار السبت، وتبقى الأجواء باردة نسبيًا بوجهٍ عام، وتظهر كميات من السُحب على ارتفاعات مُختلفة خاصة السُحب العالية، مع استمرار هبوب الرياح الشرقية خفيفة إلى مُعتدلة السرعة، تنشط أحيانًا وتعمل على زيادة الاحساس بالبرودة.

 

كما تبقى درجات الحرارة الليلية مُرتفعة مقارنة بالليالي السابقة، مع استمرار الأجواء الباردة في عموم المناطق، ويتزامن ذلك مع ارتفاع نسب الرطوبة وتشكل الضباب في اجزاء من البادية الجنوبية والسهول بعد منتصف الليل.

 

والله أعلم.

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.


Browse on the official website



Jordan: Changes in weather patterns and a relatively hot air mass rushing in during the second half of the week.Public Security: Search and rescue teams in the Southern Region are dealing with two incidents of missing persons in Al-Hasa and Petra.Jordan: Temperatures to drop further on Monday, with scattered showers still possible in these areas.Wadi Musa recorded its highest rainfall during the unstable weather conditions, at 32 mm.Petra Regional Authority: Hundreds of tourists evacuated due to floods; no injuries reportedEvacuation of 13 tourists and two crew members from a medium-sized boat that ran aground in the Gulf of AqabaRain showers in parts of the capital, Amman, at this time, and a warning of slippery roads.Jordan: Cold weather tonight, with chances of rain continuing across various parts of the Kingdom.The Civil Defense Directorate calls on citizens to stay away from valleys and areas where flash floods occur.