السبت والأحد .. نشاط متوقع على حركة الرياح في الشرقية وسواحل البحر الأحمر

Written By ناصر حداد on 2018/02/02

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.

طقس العرب – م. ناصر حداد – من المتوقع أن تنشط حركة الرياح يومي السبت والأحد الموافق 3 و4 فبراير وذلك على أجزاء من المنطقة الشرقية بالإضافة الى سواحل البحر الأحمر تشمل شمال مدينة جدة.

 

حيث تؤدي الكتلة الهوائية الباردة المتمركز على أجزاء من شرق ووسط المملكة، الى ارتفاع في قيم الضغط الجوي السطحي هناك، وبالتالي يزداد فرق الضغط الجوي بين تلك المناطق وما بين مياه الخليج العربي والبحر الأحمر على حد سواء.

 

 

وفي التفاصيل، فتنشط حركة الرياح الشمالية الغربية مع ساعات ما بعد الظهر على المنطقة الشرقية، مما تعمل على اثارة بعض الأتربة والغبار لاسيما على الأجزاء الداخلية من المنطقة الشرقية.

 

في حين، تهب رياح الصبا مع ساعات الصباح على سواحل البحر الأحمر وتشمل أملج ورابغ وينبع وربما الأجزاء الشمالية من مدينة جدة، حيث من المحتمل ان تؤدي هذه الرياح الى هبوب الاتربة على بعض الطرق الساحلية.

 

وتضعف هذه الرياح تدريجيا خلال منتصف الأسبوع الجديد، وتعود الأجواء الى الاستقرار في مختلف مناطق المملكة بمشيئة الله.

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.


Browse on the official website



A regional sandstorm on Sunday will affect the Jordanian and Syrian deserts and extend into Iraq.Urgent - Asir | Meteorology raises warning level to red due to a weather condition including thunderstormsMeteorology: Weather warnings on Friday cover 9 regions... and red alerts in Hail, Qassim, and AsirMeteorology: Weather warnings issued for Thursday include 9 regions, including Mecca and RiyadhMeteorology: Thunderstorms and lightning warnings issued for Wednesday, affecting 7 regions including Mecca.Weather in the Arab world: Thunderstorms expected in 9 countries until the end of the weekHow do heat and humidity affect the longevity and sillage of a fragrance?