جولة في الأجواء المُتوقعة في جدة خلال الأسبوع !

Written By سنان خلف on 2013/08/25

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.

 

موقع ArabiaWeather.com – أسامة الطريفي- مُنذ فترة ليست بالقليلة تتأثر مدينة جدة الساحلية ( عروس البحر الأحمر  ) بأجواء حارة نسبياً نهاراً مع درجات حرارة لا تتجاوز الـ 40 درجة مئوية ونسب رطوبة مرتفعة .

 

وقد سبق وأن هطلت الأمطار خلال هذا الشهر ( شوال ) والشهر الماضي ( رمضان) على عدد من أحياء من جدة وخاصة الجنوبية منها ، فما الذي يخفيه لنا الطقس لمدينة جدة هذا الإسبوع ؟

 

عند تحليل بيانات النماذج العددية والخاصة بمدينة جدة نجد أن الأوضاع الجوية التي ستؤثر على مدينة جدة ستكون كالتالي :

 

درجات الحرارة العظمى: من المُتوقع أن تبقى درجات الحرارة متقاربة مع الأيام السابقة حيث تبقى في أواسط الثلاثينيات ، في حين يطرأ ارتفاع على درجات الحرارة خلال النصف الثاني من هذا الإسبوع بحيث تقترب من الـ40 درجة مئوية .

 

درجة الحرارة الصغرى : لا يُتوقع أن يطرأ أي تغيرات كبيرة على درجات الحرارة خلال ليالي الإسبوع الحالي وذلك مُقارنة مع الأيام السابقة .

 

الغُبار : لا يُتوقع أن تتأثر مدينة جدة هذا الأسبوع بموجات من الغبار أو الأتربة .

 

السحب والأمطار : تتأثر مدينة جدة كغيرها من المناطق الغربية من المملكة بكميات من السحب خلال هذا الإسبوع ، لكن بحسب التوقعات فإن هذه السحب ستكون بأغلبها سحب مُتوسطة وعالية لا تجلب الأمطار .

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.


Browse on the official website



The red storm that swept through several countries... what is it and what caused it?The Libyan desert exports dust to more than 11 countries.After 53 years, NASA launches Artemis 2 on its first crewed mission around the moon, paving the way for the return of humans.Providing water in the Holy Mosque in Mecca: How can you contribute to serving visitors from anywhere?A deep low-pressure system is causing significant weather changes in nine Arab countries.A single low-pressure system changes the weather across three continents… Dust chokes Africa, “historic” snow falls on the Alps in Europe, and rain hits the Levant.Iraq | Watch the moment a funnel cloud suddenly formed in Nineveh GovernorateVideo | The moment the supercell cloud entered the atmosphere of DubaiWhat is the thunderstorm belt (Squall line) that will cross the UAE and Oman tonight and tomorrow?