الأربعاء : إشتداد حالة عدم الإستقرار الجوي على مناطق واسعة من البلاد

Written By رامي عبيد on 2015/10/27

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.

موقع ArabiaWeather.com – رامي عبيد – من المتوقع أن يستمر تأثر العديد من المناطق بحالة قوية من عدم الإستقرار الجوي،حيث يتوقع أن تشهد العديد من الاجزاء زخات رعدية من المطر تكون غزيرة ومصحوبة بزخات البَرَد في بعض المناطق.

 

ومن المتوقع أن تشتد حدة الامطار الرعدية على مساحات واسعة من البلاد مع ساعات مساء وليل الثلاثاء.

 

ويتوقع أن تكون الاجواء غائمة جزئياً إلى غائمة في أغلب المناطق يوم الأربعاء، مع تساقط زخات الامطار المصحوبة بالعواصف الرعدية وتساقط زخات البَرَد،ستطال السحب الركامية الكثيفة العديد من المناطق والمدن المهمة كالعاصمة بغداد والسليمانية واربيل والبصرة.

 

ويتوقع ان تستمر حالة عدم الإستقرار القوية خلال يوم الخميس القادم ايضاُ على أغلب المناطق،وتوقع كميات مُعتبرة جديدة من الامطار على مختلف المناطق.

 

وفي العاصمة بغداد،تكون الاجواء غائمة جزئياً إلى غائمة مع تساقط زخات رعدية من المطر، يتوقع ان تكون غزيرة على فترات ومُترافقة بحدوث العواصف الرعدية.

 

ويحذر يوم الأربعاء من :

1-      من خطر تشكل السيول نتيجة لغزارة الامطار.

2-      من خطر حدوث العواصف الرعدية .

3-      من خطر تدني مدى الرؤية الأفقية بسبب غزارة الهطول وبسبب الغبار المُثار بفعل نشاط الرياح السطحية.

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.


Browse on the official website



Iraq | Unstable weather conditions affecting Baghdad on Saturday, followed by the first low-pressure system on SundayGaza: A low-pressure system brings heavy rainfall, exacerbating the humanitarian situation for more than two million people. Scenes from the first snowfall and accumulation over the Lebanese highlands during the recent low-pressure systemHeavy thunderstorms cross Gaza, raising fears of worsening humanitarian conditions.A regional rainy weather system affecting 8 Arab countries, accompanied by heavy rain and hail.A severe geomagnetic storm is hitting Earth, and these are its expected effects.The Levant: Monitoring the first low-pressure system bringing abundant rain to several regions, especially Syria and Lebanon.