الأربعاء: عودة السُحب المتوسطة والعالية إلى سماء المملكة

Written By أيمن صوالحة on 2013/11/05

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.

موقع ArabiaWeather.com- أيمن صوالحة- تُشير الخرائط الجوية اليومية المُستلمة لدى كادر التنبؤات الجوية في مركز "أرابيا ويذر" الإقليمي إلى أن درجات الحرارة ستكون حول مُعدلاتها نهار الأربعاء لكن مع توافد حُزم جديدة من السُحب المتوسطة والعالية نحو سماء المنطقة.

 

وفي التفاصيل، تستمر درجات الحرارة حول مُعدلاتها بالنسبة لهذا الوقت من العام، لذا يكون الطقس نهار الأربعاء خريفياً لطيفاً في أغلب المناطق ومُعتدلاً في الأغوار والبحر الميت والعقبة، وتكون الرياح مُتقلبة الإتجاهات إلى جنوبية شرقية خفيفة السرعة.

 

ومن المُنتظر أن تتوافد حُزم جديدة من السُحب المتوسطة والعالية خصوصاً إلى سماء المملكة قادمة من شمال القارة الإفريقية وهي ناتجة عن إندفاع الكُتلة الهوائية الباردة في عُمق الصحراء المصرية والتي ستصلنا مع عُطلة نهاية الأسبوع، ويُتوقع أن يتزايد ظهور هذه السُحب خلال نهار الخميس على أن تزداد كميات السُحب المتوسطة على العالية منها مع ساعات ليلة الخميس/الجمعة مع تدفق كميات من الرطوبة في طبقات الجو المتوسطة العالية المُصاحبة لنشوء أحوال جوية غير مُستقرة مع عُطلة نهاية الأسبوع.

 

تابعوا معنا التوقعات الجوية للخمسة أيام القادمة في مُختلف المدن والقرى الأردنية، عند الضغط هنا. 

 

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.


Browse on the official website



Azraq South Records 45°C as the Highest Temperature in the Kingdom TodayJordan - Weather update: Thunderstorms accompanied by downdrafts and sandstorms affect parts of the eastern part of the Kingdom.Arab World: Heavy tropical water vapor inflow heralds thunderstorms in several regions.Jordan: 5 degrees Celsius temperature difference between east and west Amman nowJordan | Thunderstorms and lightning detected in the central Badia now.Jordan: Daily chances of scattered thunderstorms, accompanied by sudden winds and dust, as the heat wave continues.Official: Amman records the second-highest temperature in its more than 100-year climate record.Jordan: Temperature is 35°C despite nightfall. What does the heat island have to do with the heat?Jordan issues the latest heat wave forecast, which will continue until the end of the week.