السبت: الخريف يطرق أبواب المملكة مُجدداً

Written By أيمن صوالحة on 2013/09/27

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.

موقع ArabiaWeather.com- يطرق فصل الخريف باب المملكة مُجدداً ولكن هذه المرة دون توقعات بهطول الأمطار، بل يقتصر الموضوع على إنخفاض ملموس في درجات الحرارة مُقارنة بيومي الخميس والجمعة بحيث تصبح مُجدداً دون المُعدّلات.

 

وفي التفاصيل، تصل إلى المملكة كُتلة هوائية لطيفة الحرارة ورطبة مع ساعات ليلة الجمعة/السبت ويتزايد تأثيرها خلال ساعات نهار السبت بحيث تتدنى درجات الحرارة عن مُعدلاتها بالنسبة لهذه الفترة من نهاية أيلول بحدود 3-4 درجات مئوية، وتكون الأجواء خريفية لطيفة في الجبال ومُعتدلة في بقية المناطق وذلك مع ظهور كميات من السُحب المنخفضة، وتكون الرياح شمالية غربية مُعتدلة السرعة تنشط عصراً خاصة في المرتفعات الجبلية والبادية وربما منطقة خليج العقبة مما قد يعمل على إثارة الغبار والأتربة فيها. وتصل العُظمى في أنحاء العاصمة عمان عصراً إلى حدود 22-25 مئوية وكذلك الحال في بقية المدن الأردنية.

 

أما مع ساعات ليلة السبت، فتستمر الحرارة بالإنخفاض لتصبح الأجواء مائلة للبرودة بشكل لافت في مُختلف المناطق وباردة نسبياً في جبال الشراه والسهول الشرقية وتظهر السُحب المنخفضة في شمال ووسط المملكة والمرتفعات الجبلية الجنوبية، وتتراوح الصغرى في أنحاء عمان بين 13-15 مئوية، في حين تقل عن 10 درجات مئوية في جبال الشراه جنوباً.

 

شاهدوا الحالة الجوية المُتوقعة للخمسة أيام القادمة في مُختلف المناطق، عند الضغط هنا.

 

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.


Browse on the official website



A low-pressure system accompanied by rain and lightning reaches the eastern Mediterranean, but its effects do not include most of the Levant. Why?A massive dust storm, larger than the area of 17 Arab countries, is spreading across these regions.Coronavirus returns amidst fluctuating weather... and this is what makes the symptoms more severe than the common flu.Thursday: Dusty conditions to varying degrees, with relatively hot weather continuing.Jordan: Will the first classified low-pressure system occur in November?Jordan: Further deepening of the Red Sea depression todayThe Arabian Sea is experiencing its coldest temperatures in 27 years... How will this affect autumn rainfall in the Arabian Peninsula?Jordan: Unprecedented temperatures in several years this November… How high will they reach?Is it possible for snow to fall during the month of November?