كيف سيكون طقس سوريا خلال الأسبوع الجديد ؟

Written By كنان نصر on 2015/01/31

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.

موقع Arabiaweather.com - تشير بيانات النماذج العددية المستلمة لدى كادر التبؤات اجوية في مركز طقس العرب الإقليمي والخاصة بسوريا ، الى استقرار الطقس معظم أيام الثلث الأول من شهر شباط ، فيما ما زلت تشير التوقعات الى عودة المنخفضات الجوية الشتوية الى البلاد اعتباراً من العاشر من شباط ان شاء الله .

 

وفي تقريرنا هذا سنركز على الحالة الجوية المتوقعة في البلاد خلال أيام الأسبوع الجديد .

 

يومي الأحد  والاثنين ترتفع درجات الحرارة بشكل تدريجي ، لتكون أعلى بقليل من معدلاتها السنوية وتكون الأجواء نهاراً باردة نسبياً الى مائلة للبرودة في أغلب المناطق ، أما ليلاً فتكون الأجواء شديدة البرودة مع تشكل الصقيع في الجبال وبعض المناطق الداخلية . درجة الحرارة العظمى المتوقعة في دمشق تتراوح ما بين 16 و18 درجة مئوية .

 

يوم الثلاثاء : توالي درجات الحرارة ارتفاعها الطفيف في جنوب البلاد ، وتكون الأجواء أقرب للربيعية في أغلب المناطق الداخلية في حين لا يستبعد هطل زخات محلية من المطر في المناطق الساحلية . درجة الحرارة العظمى المتوقعة في دمشق تتراوح ما بين 19 و20 درجة مئوية .

 

يوم الأربعاء : تنخفض درجات الحرارة قليلاً خاصةً في شمال غرب البلاد مع احتمال بعض الأمطار في الساحل . درجة الحرارة العظمى المتوقعة في دمشق حوالي 17 الى 18 درجة مئوية .

 

يومي الخميس والجمعة : ترتفع درجات الحرارة وتكون الأجواء ربيعية ، دافئة في أغلب المناطق وتسجل العظمى في دمشق ما بين 22و24 درجة مئوية .

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.


Browse on the official website



The Khamaseen depressions continue their activity despite the end of their climatic season.Levant: Thunderstorms concentrated in Syria and Lebanon midweek, with heavy dust storms in desert areas.International Astronomy Center: The disabled Cosmos 482 space probe will collide with Earth in the coming hours.Several US states, including Florida, are preparing for severe weather disruption, and the risk of flooding is increasing.Why do hot air masses reach our region easily while cold air masses find it difficult to do so?Cold waves and spring snow... A rippling jet stream heralds more weather disruptions for Europe and North America.Is lightning really hotter than the surface of the sun?!How a butterfly's wings flutter in Asia can trigger a devastating hurricane in AmericaEarly summer weather is expected to affect eight Arab countries, with five capitals set to experience temperatures as high as 40 degrees Celsius in the coming days.