ليلة الثلاثاء: إرتفاع بسيط على الحرارة في مُقدمة منخفض جوي

Written By أيمن صوالحة on 2013/09/16

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.

موقع ArabiaWeather.com- تُشير النشرات الجوية اليومية الصادرة عن دائرة عمليات الأرصاد والتنبؤات الجوية في مركز "أرابيا ويذر" الإقليمي إلى أن درجات الحرارة لليلة الثلاثاء سترتفع بمقدار بسيط إذا ما قورنت بليلة الإثتين التي كانت مائلة للبرودة بشكل لافت.

 

ويأتي هذا الإرتفاع المُتوقع على درجات الحرارة نتيجة تأثير تيارات جنوبية غربية في مُقدمة مُنخفض جوي سيبدأ بالتاثير مع هذه الليلة على السواحل السورية وسيطال لبنان وشمال فلسطين مع ساعات نهار الأربعاء. حيث ستحل هذه التيارات الجنوبية الغربية الأكثر دفئاً نسبياً محل التيارات الشمالية الغربية الرطبة التي أثرت خلال اليومين الماضيين.

 

ومع ذلك ستبقى الأجواء لطيفة في أغلب المناطق، وتكون مائلة للبرودة فقط في المرتفعات الجبلية العالية الجنوبية بالإضافة للسهول الشرقية، عكس الليلتين الماضيتين والتي كانت الأجواء فيها مائلة للبرودة بشكل لافت في العديد من المدن مع درجات حرارة دون الـ15 مئوية. وسيُرافق هذه الأجواء ظهور لبعض السُحب على إرتفاعات مُختلفة في شمال المملكة.

 

وستتدنى درجات الحرارة مع ساعات الفجر في انحاء العاصمة عمّان إلى حدود 17-19 مئوية، وكذلك في باقي المدن الأردنية، عدا جنوب المملكة ومنطقة مطار الملكة علياء الدولي حيث ستتدنى درجات الحرارة عن 14 مئوية وذلك بعد ان لامست العشرة درجات خلال الليلة الماضية.

 

 

تابعوا معنا التوقعات الجوية الساعية في كافة المناطق الأردنية، عند الضغط هنا.

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.


Browse on the official website



Jordan: A moderate air mass is affecting the Kingdom, with temperatures dropping further, peaking on Wednesday.Climate: How long will weather fluctuations continue to affect the Kingdom?What's happening in America? Heavy clouds, torrential rains, and tornadoes are hitting several areas today.After the hot weather that the Kingdom experienced, will there be a need to wear coats again in the coming days?Low pressure systems and cold, rainy winter periods have been common in May in past years. Will they repeat themselves this year?Jordan: Hot weather to continue on Sunday, with temperatures set to drop starting Monday.Cold nights are gradually returning to the Kingdom starting Monday, with a warning of increased chances of catching a cold and the flu.The Khamaseen depressions continue their activity despite the end of their climatic season.International Astronomy Center: The disabled Cosmos 482 space probe will collide with Earth in the coming hours.